Hoşgeldiniz!


NOT:Bu sitede yer alan fotoğrafların ve yazıların hiçbiri alıntı değildir.Hepsi bana aittir.


2 Mayıs 2012 Çarşamba

Kırkyama Yarışması Jüri Üyesiydim.

Herkese merhaba..Janome nin Milli eğitim bakanlığı ile ortak olarak düzenlediği Kırkyama yarışmasına jüri üyesi olarak katıldım.Türkiye'deki tüm halk eğiitm merkezlerinden gelen çok sayıdaki kırkyama örtüyü değerlendirdik.Sevgili hocam Gazi Üniversitesinden Prof.dr.Mediha Güler ,Sabancı olgunlaşma enstitüsünden Sn.Canan Kırmızı,Ankara olgunlaşma enstitüsünden Sn.Türkan Başbağ ile birlikte.Birbirinden güzel kırkyama örtüler arasında en güzellerini seçtik..Bizleri çok iyi ağırlayan Janome çalışanlarına özellikle Levent Bey'e çok teşekkür ederim.Çok iyi bir organizasyondu...

10 yorum:

  1. paylasim icin tskler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mrb yarışma kriterlerini merak ediyorum. değerlendirme ölçütleriniz ne idi.ii akşamlar.

      Sil
  2. bahar selimgil8 Mayıs 2012 08:40

    Merhaba Milli eğitim bakanlığı ile ortak olarak düzenlenen bir yarışma olduğu için resmi olduğu için detay vermem doğru olmaz.Ama desen,renkler,kırkyama teknikleri,genel görünüm,kumaş seçimi,kenar temizliği gibi temel kriterler söz konusuydu.Ürünler için raporlar tutup detaylı puanlamalar yaptık tabi ki.

    YanıtlaSil
  3. peki ödül alan eserleri görebilirmiyiz

    YanıtlaSil
  4. Eşim Asude Erdemli yarışma için Mersin'den eser gönderdi. Gece gündüz 2 ay kadar çalıştı. mükemmel bir çalışmaydı. Hocası ve arkadaşlarının da yönlendirmesiyle sıfır hata için çalıştı. Ama sanırım hiç bir dereceye girememiş :((
    Bu sebeple merak ettik dereceye giren ve mansiyon alan eserleri.
    Bir de sonuçlar nerede yayımlanıyor acaba.Teşekkürler Efendim.

    Hud Erdemli

    YanıtlaSil
  5. bahar selimgil10 Mayıs 2012 19:41

    Merhabalar
    yarışma sonuçlarını linkte bulabilirsiniz..
    http://hbogm.meb.gov.tr/duyurular/Demirbilek_YarismaSonuc.Pdf
    fotoları ben de yok.katalog olarak yayınlanacaktı sanırım yayınlanınca ordan bakabilirsiniz..değerlendirme yaparken ürünlerin hangi ilden nerden olduğunu bilmeden kod numarasına göre değerlendirdik.Zaten milli eğitim bakanlığı gözetiminde değerlendirme yaptık.çok güzel ürünler vardı ,hakkaniyetle en güzellerini seçmeye çalıştık..eminim eşinizi ürünü de çok güzeldir mutlaka..yarışma katılan tüm ürünlerde çok emek vardı zaten..hepsinin eline sağlık..

    YanıtlaSil
  6. ödül alan eserleri göremedim açamadım.meble işbirliği yapmanız güzel ancak o kadar kısa sürede o kadar ürünü nasıl değerlendirdiniz.

    YanıtlaSil
  7. bahar selimgil31 Mayıs 2012 06:14

    5 adet jüri üyesi 3 gün boyunca çalıştık.tutanaklar MEB da var.sonuçlar sitede yayınlanmış durumda.açamamanız sizden kaynaklı.tekrar deneyin..teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. Günaydın Bahar Hanım, çalışmalarınızı ilgi ve hayranlıkla izliyoruz. sadece merak için soruyorum, kırkyama yöntemiyle başörtüsü, eşarp yapılabilir mi? Eşimle iddiaya girdik de :)
    Hud Erdemli
    huderdemli@hotmail.com

    YanıtlaSil
  9. Günaydın Bahar Hanım, çalışmalarınızı ilgi ve hayranlıkla izliyoruz. sadece merak için soruyorum, kırkyama yöntemiyle başörtüsü, eşarp yapılabilir mi? Eşimle iddiaya girdik de :)
    Hud Erdemli
    huderdemli@hotmail.com

    YanıtlaSil